Automotive Talent of the Year

Stijn Otten (Business Lease) wint Talent of the Year verkiezing

Stijn Otten (33), directeur van het innovation lab bij Business Lease is verkozen tot het grootste talent van de autobranche. Hij won vanavond tijdens het Automotive Gala 2018 de Automotive Talent Award. “Ik had dit echt nooit verwacht.”

De prestigieuze prijs werd uitgereikt door Alphabet-ceo Norbert van den Eijnden. De winnaar van de vorige editie, Sander Jansen, zat in de jury.

Otten maakte in slotronde meer indruk op de jury dan de andere twee finalisten Pim van ’t Hoenderdaal (34, Molco Car Parts) en Goshi Cheragwandi (35, Nissan Motors Nederland). “Ik had nooit verwacht dat ik vanavond zou winnen”, zei de verbaasde Otten na de uitreiking. “Ik ben niet de hoogste in de boom binnen ons bedrijf en ik wil iedereen bij Business Lease en Autobinck bedanken die mij en mijn team de kans heeft gegeven om onze ideeën uit te werken.”

Stijn Otten gaat volgens de jury echt voor waar hij in gelooft. “Duurzaamheid zit hem in het bloed en hart in plaats van in return-on-investment”, zei Van den Eijnden in zijn speech. “De jury vraagt zich af in hoeverre hij kan wennen aan een corporate structuur, maar zijn enthousiasme, veelzijdigheid en focus op mensen in plaats van getallen spraken ons zeer aan.”

De jury ziet in Stijn een strategische vernieuwer, iemand die anderen meekrijgt om nieuwe projecten op te pakken. “Wellicht past hij minder goed als lijnmanager. Van de drie kandidaten zien we in hem als meest analytische van de drie en de persoon die mensen meekrijgt, als een coachende manager.”

Strenge selectie

De drie managementtalenten werden onderworpen aan een assessment van Heiwegen Consultancy en presenteerden zich daarna aan een deskundige jury, waaronder de vorige winnaar van de verkiezing, Sander Jansen (Opel Nederland). De jury bestond verder uit de voormalig winnaars van de verkiezing Company of the Year Jaco Remijn (Broekhuis Groep) en Norbert van den Eijnden (Alphabet Car Lease International), Elske Doets (zakenvrouw van het jaar 2017) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW).

De winnaar werd bekend gemaakt op het traditionele Innovam-RDC Automotive Gala, dat vrijdagavond plaatsvond in hotel Bilderberg Garderen. Tijdens dit exclusieve gala werd ook de winnaar bekend gemaakt van de Automotive Company of the year Award: dealerholding Autohaag Zeeuw, leasemaatschappij Hiltermann Lease Groep, onderdelendistributeur Fource Automotive Source.